Pulpeciki z indyka w sosie marchewkowym z groszkiem

9 czerwca 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybki obiad niskokaloryczny

1) mięso mielone z indyka około 1/2 kg – dodać jajko, ulubione przyprawy curry, garam masala, cynamon), garść rodzynek, odrobinę bułki, sól, pieprz, wymieszać i mokra ręka wyrabiać malutkie pulpety.

2) Do bulionu wkładać kulki mięsne, dodać pół paczki marchewki z groszkiem (gotowa mrożonka), gotować 15 minut, na koniec zagęścić mąką z dodatkiem jogurtu

3) Podawać z ryżem – ja podałam z ziemniakami oraz maślanką



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...