Pudding ryżowy z wanilią

Avatar photo
12 sierpnia 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Pyszny, puszysty, delikatny i tani

składniki:

– 4 szklanki mleka
– pół szklanki ryżu arborio – krótkiego
– pół szklanki cukru
– laska wanilii
– 2 żółtka
– skórka pomarańczowa

Ryż zalać mlekiem, dodać ze środka wanilię z laski, zetrzeć skórkę pomarańczową, dodać cukier. Całość doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć ogień i gotować około 35 minut (mleko zmniejszy swoją objętość a ryż je wchłonie), ostudzić. Na koniec do miseczki wbić same żółtka, dodać dwie łyżki puddingu, wymieszać i całość dołożyć do delikatnej masy. Podawać z cynamonem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.