Pudding dietetyczny

30 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

ryżowy dietetyczny pudding dla rekonwalescenta, można podawać zimny lub gorący

– 10 dag krótkoziarnistego ryżu
– 1 i 1/4 litra chudego mleka
– 50 dag cukru
– 1 łyżka masła
– szczypta gałki muszkatałowej

Opłukany ryż wsypac do rondla, dodać 1/2 litra mleka a następnie gotować na wolnym ogniu około 25 minut, dodać resztę składników (za wyjątkiem masła), całość przelać do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, posypać wiórkami masła, pudding piec w piekarniku w temp. 150 C około 90 minut,



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...