Pstrąg sezamowy

23 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:trout1

4 filety z pstrąga
2 łyżki oleju sezamowego
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
1/2 filiżanki sezamu
2-3 łyżeczki sosu pieprzowego
sok z cytryny
świeże liście kolendry

Przygotowanie:

Pstrągi natrzeć olejem sezamowym. Doprawić solą i pieprzem. W małej miseczce trzepaczką ubić pozostały olej, nasiona sezamu, sos, pieprz, sok z cytryny. Usmażyć rybę z każdej strony na złoty kolor na mieszaninie oleju z przyprawami. Podawać z zielonymi warzywami i ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....