Przystawka z grillowanych bakłażanów

10 czerwca 2013,
dodał: Gellafrutta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • Ostra papryczka
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry i upiec na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej – polecam ten sposób.
  2. Przygotować oliwę smakową: czosnek i papryczkę pokroić w małe kawałki i zalać oliwą i odstawić.
  3. Ułożyć warstwę zimnych plastrów bakłażana i zalać oliwą, następnie ułożyć kolejną warstwę bakłażana i znowu zalać oliwą.
  4. Podawać zimne.

file1370896950



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....