Przystawka z grillowanych bakłażanów

10 czerwca 2013, dodał: Gellafrutta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • Ostra papryczka
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry i upiec na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej – polecam ten sposób.
  2. Przygotować oliwę smakową: czosnek i papryczkę pokroić w małe kawałki i zalać oliwą i odstawić.
  3. Ułożyć warstwę zimnych plastrów bakłażana i zalać oliwą, następnie ułożyć kolejną warstwę bakłażana i znowu zalać oliwą.
  4. Podawać zimne.

file1370896950



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...