Przystawka z grillowanych bakłażanów

10 czerwca 2013, dodał: Gellafrutta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • Ostra papryczka
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry i upiec na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej – polecam ten sposób.
  2. Przygotować oliwę smakową: czosnek i papryczkę pokroić w małe kawałki i zalać oliwą i odstawić.
  3. Ułożyć warstwę zimnych plastrów bakłażana i zalać oliwą, następnie ułożyć kolejną warstwę bakłażana i znowu zalać oliwą.
  4. Podawać zimne.

file1370896950



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...