Przystawka dla gości w weselnym menu – czyli czekadełko dla niecierpliwych | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Przystawka dla gości w weselnym menu – czyli czekadełko dla niecierpliwych

20 sierpnia 2018, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Ślub się zakończył, wszyscy podążają na sale weselną. Jest radość, śmiechy i lekkie burczenie brzuszków. Zaczynają się życzenia, składanie prezentów i zasiadanie do stołów. Pierwsi goście oczekują na ostatnich przed spożyciem tradycyjnego, weselnego rosołu. Ale bywa tak, że procedura składania życzeń, pierwszego toastu bardzo długo rozciąga się w czasie ii….

stol_weselny_4

 

„Jestem głodny”, „kiedy ten obiad”, „skocz do stołu z mięsem i weź coś na początek”. Najczęściej goście przed przyjęciem nie najadają się, aby wszystkiego skosztować z weselnego menu. I mają racje, bo przed nimi rozpoczyna się prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Co jednak jeśli jesteśmy głodni, a obiadu brak? Kiedy burczenie brzucha zakłóca swobodną rozmowę?

much

Świetnym rozwiązaniem będzie weselna, zaskakująca przystawka! Przystawka, która od razu będzie czekała na gości, chwilowo zaspokoi głód i stanie się rewelacyjnym wstępem weselnego menu.  Jest to potrawa podawana przed głównym daniem. Może być w różnych odsłonach. Zarówno na zimno, jak i na ciepło. Zarówno wyszukana jak i tradycyjna. Zarówno zdrowa jak i mniej dietetyczna. Słodka, słona, kwaśna, pikantna.  Jakakolwiek będzie, jedno jest pewne – rozwiąże problem głodnych i niecierpliwych gości!

menu

Przystawka ma za zadanie zaskoczyć i wzbudzić dobre, pierwsze wrażenie. Warto jednak przed wyborem potrawy kierować się upodobaniem gości. W domu taka przystawka może być wielkim, smakowym eksperymentem. Na weselnym stole proponujemy zaserwować gościom coś fantazyjnego, lecz uniwersalnego. Tak, aby wszystkim przypadła do gustu. Pamiętajmy: przystawka ma nie tylko chwilowo zabić uczucie głodu, ale także pobudzić kubki smakowe i zachęcić do kosztowania kolejnych posiłków.

guests-toasting-at-wedding-

Ja zdecydowałam się na oscypka z żurawiną i grzanką. Goście weselni z centralnej Polski byli pozytywnie zaskoczeni naszym góralskim akcentem.

Oscypek z żurawiną i grzanką

oscypek

Przystawka z łososia

448845-1-eng-GB_salmon-terrine

Halibut w wędzonym boczku

6098158

Sałatka z krewetkami

jenkinsons-starter-prawn-salad

Roladki z cukinią i fetą

cukinia_01

 

Czy przystawka w weselnym menu to dobry pomysł? Czy tylko kolejny sposób organizatorów na zwiększenie kosztów Pary Młodej?

zobacz również:

 

  1. Pierścionki zaręczynowe 2017/2017 – poznaj najpiękniejsze trendy!
  2. Ślub i wesele – poradnik jak zorganizować wesele idealne!
  3. Co zamiast kwiatów? Oryginalne i pomysłowe prezenty ślubne!
  4. Strefa Ślubu

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz