Przesolona zupa – porady

27 lutego 2014, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli zupa jest przesolona, przede wszystkim nie należy jej wylewać. Obieramy 2 ziemniaki, kroimy w grube plastry, wrzucamy do zupy i czekamy, aż się zagotują i będą miękkie (ugotowane ziemniaki wciągną nadmiar soli). Wyjmujemy ziemniaki z zupy, ponownie próbujemy zupę i w razie potrzeby doprawiamy.

zz



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.