Przesolona zupa – porady | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Przesolona zupa – porady

27 lutego 2014, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli zupa jest przesolona, przede wszystkim nie należy jej wylewać. Obieramy 2 ziemniaki, kroimy w grube plastry, wrzucamy do zupy i czekamy, aż się zagotują i będą miękkie (ugotowane ziemniaki wciągną nadmiar soli). Wyjmujemy ziemniaki z zupy, ponownie próbujemy zupę i w razie potrzeby doprawiamy.

zz



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...