Przesolona zupa – porady

27 lutego 2014,
dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Jeśli zupa jest przesolona, przede wszystkim nie należy jej wylewać. Obieramy 2 ziemniaki, kroimy w grube plastry, wrzucamy do zupy i czekamy, aż się zagotują i będą miękkie (ugotowane ziemniaki wciągną nadmiar soli). Wyjmujemy ziemniaki z zupy, ponownie próbujemy zupę i w razie potrzeby doprawiamy.

zz



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...