Przepyszne i szybkie kanapeczki śniadaniowe
Artykuł zewnętrzny
Do przygotowania przepysznych kanapeczek potrzebujemy:
– ulubione pieczywo albo typu chrupkie
– smarowidło do pieczywa
– ser żółty
– wędlinka
– pomidor, ogórek, papryka
– może być gotowane jajko + koperek
– oliwki, marynowane pieczarki,
– czyli to wszystko, co mamy w lodówce
– a do dekoracji i dla smaku odrobinę ketchupu i musztardy – wyostrza smak w przypadku kanapek z wędlinką. Warto próbować nowych smaków i przypraw, na przykład sosów i dodatków, warto też wypróbować regionalne produkty, jak ma to miejsce w przypadku musztardy stołowej kętrzyńskiej.
Dobrym pomysłem są kanapki na ciepło: posmarowane masłem/margaryną pieczywo z serem i wędliną zapiekamy w piekarniku bądź nawet w mikrofali, a następnie dekorujemy je czym lubimy.