Przepyszne i szybkie kanapeczki śniadaniowe

23 września 2013,
dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania przepysznych kanapeczek potrzebujemy:
– ulubione pieczywo albo typu chrupkie
– smarowidło do pieczywa
– ser żółty
– wędlinka
– pomidor, ogórek, papryka
– może być gotowane jajko + koperek
– oliwki, marynowane pieczarki,
– czyli to wszystko, co mamy w lodówce
– a do dekoracji i dla smaku odrobinę ketchupu i musztardy – wyostrza smak w przypadku kanapek z wędlinką. Warto próbować nowych smaków i przypraw, na przykład sosów i dodatków, warto też wypróbować regionalne produkty, jak ma to miejsce w przypadku musztardy stołowej kętrzyńskiej.
Dobrym pomysłem są kanapki na ciepło: posmarowane masłem/margaryną pieczywo z serem i wędliną zapiekamy w piekarniku bądź nawet w mikrofali, a następnie dekorujemy je czym lubimy.

file1379962677



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...