Przepis na pindżur bułgarski - bałkańskie leczo
Można pasteryzować - doskonałe do mięs, na chlebek...

Kategoria: Sosy, dipy

Przepis na polskie pesto
skłądniki:pęczek natki pietruszkikilka ły

Kategoria: Sosy, dipy

Ocet owocowy
Zrób sama ocet owocowy -to proste, ale bardzo dobry dodatek do sałatek

Kategoria: Sosy, dipy

Sos - chutney z mango i rodzynek
Doskonały sos do pieczeni

Kategoria: Sosy, dipy

Sos z tuńczyka
Serwować z białym mięsem lub jajkami na twardo jako przystawkę.

Kategoria: Sosy, dipy

Francuski sos majonezowy zielony
Podawać do jajek na twardo, białych mięs.

Kategoria: Sosy, dipy

Sos chrzanowy
Można podawać z jajkami, wędlinami, do potraw mięsnych.

Kategoria: Sosy, dipy

Creme Fraiche
Sos śmietanowy często używany w kuchni francuskiej

Kategoria: Sosy, dipy

Biały sos maślany
Cebulę lub szalotki drobno posiekać, podgotować na patelni, dodać wino

Kategoria: Sosy, dipy

Sos remuladowy
Idealnie pasuj do ugotowanych jajek, wędlin

Kategoria: Sosy, dipy

Sos beszamelowy z serem
Klasyczny sos z żółtym serem

Kategoria: Sosy, dipy