Przepis na rybę po indyjsku

Avatar photo
20 października 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pasta: 2 łyżki sezamu, 2 łyżki ziaren kolendry, łyżka kuminu, 1/2 łyżki kurkumy, łyżka nasion kolendry, łyżka chili w proszku, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki pasty z tamaryndowca, cebula, 2 ząbki czosnku, szklanka mleka kokosowego, 50 dag ryby np. halibuta, olej.

Na wysokiej patelni rozgrzać  3 łyżki oleju, wrzucić składniki pasty i smażyć przez około 3 minuty. Powoli wlać mleko kokosowe, wymieszać i gotować przez chwilkę. Do gorącego sosu włożyć pokrojoną rybę, gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Serwować z ryżem basmati.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.