Przepis na rybę po indyjsku

20 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pasta: 2 łyżki sezamu, 2 łyżki ziaren kolendry, łyżka kuminu, 1/2 łyżki kurkumy, łyżka nasion kolendry, łyżka chili w proszku, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki pasty z tamaryndowca, cebula, 2 ząbki czosnku, szklanka mleka kokosowego, 50 dag ryby np. halibuta, olej.

Na wysokiej patelni rozgrzać  3 łyżki oleju, wrzucić składniki pasty i smażyć przez około 3 minuty. Powoli wlać mleko kokosowe, wymieszać i gotować przez chwilkę. Do gorącego sosu włożyć pokrojoną rybę, gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Serwować z ryżem basmati.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.