Przepis na rybę po indyjsku

20 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pasta: 2 łyżki sezamu, 2 łyżki ziaren kolendry, łyżka kuminu, 1/2 łyżki kurkumy, łyżka nasion kolendry, łyżka chili w proszku, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki pasty z tamaryndowca, cebula, 2 ząbki czosnku, szklanka mleka kokosowego, 50 dag ryby np. halibuta, olej.

Na wysokiej patelni rozgrzać  3 łyżki oleju, wrzucić składniki pasty i smażyć przez około 3 minuty. Powoli wlać mleko kokosowe, wymieszać i gotować przez chwilkę. Do gorącego sosu włożyć pokrojoną rybę, gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Serwować z ryżem basmati.



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.