Przepis na pindżur bułgarski – bałkańskie leczo

17 października 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– papryka czerwona
– czerwona cebula
– bakłażan
– pomidor
– olej słonecznikowy
– sól,  pieprz, papryka ostra, czosnek, natka pietruszki, odrobina cukru

Bakłażana i paprykę zgrillować (jak nie mam czasu opalam nad ogniem lub gazem) zdjąć skórę, posiekać. Dodać obranego pomidora, przełożyć na patelnię. Usmażyć czerwoną cebulę pokrojona w wiórki, dodać resztę warzyw i dusić 10 minut (nie powinny być za miękkie, dodać przyprawy). Można pasteryzować – doskonałe do mięs, na chlebek…



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D