Przekładana sałatka z kukurydzą i fasolą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Przekładana sałatka z kukurydzą i fasolą

14 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • Ketchup łagodny
  • 4-5 jaj
  • majonez
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona lub żółta (najlepiej kawałek jednej i drugiej)
Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą. Jajka ugotować na twardo pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Świeżą paprykę pokroić w kostkę, podsypać lekko solą, żeby puściła wodę i dopiero dodawać do sałatki (zabieg potrzebny, żeby sałatka na drugi dzień nie podeszła wodą).

W salaterce układamy po kolei:

  1. fasola
  2. warstwa ketchupu
  3. jaja
  4. warstwa majonezu
  5. kukurydza
  6. ketchup
  7. posypać dla dekoracji papryką

Smacznego

file1336969791



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...