Cieciorka pieczona – szybka przekąska

7 marca 2013, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle
  • olej rzepakowy
  • mix przypraw swoich ulubionych: ja dałam: sól morska, papryka słodka i ostra, przyprawa 5 smaków, curry.  

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i ustawiamy termoobieg. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na ręcznik papierowy wysypujemy cieciorkę, przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie pocieramy, aby  łupinki poodchodziły od ziaren.
Wysypujemy cieciorkę na blachę, polewamy olejem i posypujemy przyprawami -mieszamy rękami rozkładając ją równomiernie.
Pieczemy ok. 20-30 min (zależy od piekarnika), aż nabierze złoto-brązowego koloru i zrobi się chrupiąca.

file1362639287



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...