przekąska wielkanocna | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

przekąska wielkanocna

28 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1/2 szklanki śmietany ekologicznej

1/2 pęczka koperku

1 garść kaparów

4 małe ogórki korniszony

9 jajeczek przepiórczych

7 plastrów ekologicznej  szynki staropolskiej

4 liście sałaty karbowanej

sok z cytryny, sól, pieprz, kurkuma

  • kapary i koperek siekamy,
  • ogórki kroimy w drobną kostkę
  • pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
  • jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
  • gotujemy jajeczka kolejne 7 min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
  • na talerzu rozkładamy sałatę,
  • każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
  • jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
  • resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.

file1269764003



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...