przekąska wielkanocna

28 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1/2 szklanki śmietany ekologicznej

1/2 pęczka koperku

1 garść kaparów

4 małe ogórki korniszony

9 jajeczek przepiórczych

7 plastrów ekologicznej  szynki staropolskiej

4 liście sałaty karbowanej

sok z cytryny, sól, pieprz, kurkuma

  • kapary i koperek siekamy,
  • ogórki kroimy w drobną kostkę
  • pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
  • jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
  • gotujemy jajeczka kolejne 7  min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
  • na talerzu rozkładamy sałatę,
  • każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
  • jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
  • resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.

file1269764003



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...