URODA I ZDROWIE

Przegrzebki z carpaccio buraczanym i mozzarellą

20 kwietnia 2015, dodał: Tree

Składniki:

  • 8 przegrzebków
  • 4 łyżki stołowe marynaty Teriyaki Kikkoman
  • 2 kulki sera mozzarella (ok. 400 g)
  • słoik marynowanych buraków (w całości)
  • 2 do 3 łyżek stołowych octu balsamicznego
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 5 łyżek stołowych oliwy z oliwek
  • mielona papryka
  • rzeżucha (według uznania)

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyć przegrzebki, osuszyć i marynować w 2 łyżkach marynaty Teriyaki Kikkoman. Pokroić ser mozzarella oraz buraka w cienkie plastry i ułożyć na talerzu.

Aby zrobić sos vinegrette, zmieszać 1 łyżkę marynaty Teriyaki Kikkoman, ocet balsamiczny, miód oraz 3 łyżki oliwy z oliwek i doprawić papryką.

Smażyć przegrzebki przez około 5 minut na oliwie z oliwek (2 łyżki), posiekać rzeżuchę. Ser mozzarella i plasterki buraka skropić dressingiem, następnie ułożyć przegrzebki na wierzchu i posypać rzeżuchą.

Danie to będzie jeszcze lepiej smakowało z domowym, pieczonym chlebem.

 

file1429564150

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Niedługo święta
W tym roku te święta będą jakieś takie nieświąteczne.... Nigdzie się nie wybieramy,...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Coraz więcej jest sceptyków nie wierzących w epidemię, bo informację są podawane tak,...
Stany lękowe
Najlepiej pomoże rozwiązanie problemów, które powodują lęki... Ale czy zawsze to możliwe?