Powidła ze śliwek | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Powidła ze śliwek

25 czerwca 2013, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Wydrylowane śliwki piec w emaliowanym naczyniu w piekarniku, od czasu do czasu mieszając.
Im dłużej pieczemy owoce, tym są one słodsze.
Gotowe powidła przekładamy do słoików  i pasteryzujemy przez 10 minut.

file1372184988



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Powidła ze śliwek

  1. uwielbiam! bez grama cukru, słodkie i pachnące… :)
    w tym roku też się przymierzam do zapakowania w słoiki :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...