Powidła śliwkowe z czekoladą

19 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

4 kg śliwek węgierek,

1 kg cukru żelującego,

10 dag czekolady deserowej,

10 dag ciemnego kakao.

Śliwki umyć, wypestkować i przepołowić. Smażyć na małym ogniu. Gdy powidła odpowiednio zgęstnieją dodać cukier i kakao. Mieszając, zagotować. Dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 5 min na małym ogniu.

W zeszłym roku wynalazłam ten przepis w mamy książkach z przepisami, jest naprawdę godny polecenia!!

file1319030096



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.