potrawka pomidorowa z ryżem podawana z tortillą

4 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g ryżu długoziarnistego

2 puszki pomidorów krojonych

200 g chudej wołowiny bez kości

600 ml bulionu wołowego

1/2 puszki fasoli czerwonej

1/2 puszki kukurydzy

1/2 puszki groszku

1 czerwona papryka

1 marchew

2 tortille

2 łyżki salsy pomidorowej pikantnej

1 łyżeczka pasty z kolendry

natka pietruszki

sól, pieprz, papryka słodka, chili, gałka muszkatołowa, cynamon, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

  • mięso pokroić w kostkę przyprawić, obsmażyć na patelni,
  • dodać ryż i jeszcze chwilę smażyć, następnie wlać bulion, pomidory z puszki,
  • dodać salsę pomidorową i pastę z kolendry
  • dusić pod przykryciem do wchłonięcia płynu, często mieszając,
  • dodać osączone warzywa z puszek i pokrojoną w kostkę marchew i paprykę,
  • przyprawić i  jeszcze chwilę trzymać na ogniu i mieszać,
  • tortillę podgrzać na patelni, pokroić w trójkąty,
  • potrawkę ryżową rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki,
  • podawać z tortillą

file1267691376



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz