Postne gołąbki

24 września 2011, dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 8 ziemniaków
  • kilka dużych liści kapusty włoskiej
  • 60 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • Vegeta
  • Chili
  • 2 kostki rosołowe
  • kilka łyżek masła
  • pieprz
  • papryka czerwona
  • por

Ziemniaki obieramy, 6 gotujemy i przepuszczamy rzez praskę ,a 3 ścieramy surowe i odciskamy z nich wodę..Mieszamy razem.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno ,a następnie smażymy na maśle- dodajemy do ziemniaków. Przyprawiamy.
Liście kapusty parzymy gorącą wodą- zawijamy w nie farsz, formując gołąbki.
Układamy je ciasno w brytfance lub dużym garnku, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy ok.25- 30 min.
Na patelni rozgrzewamy masło- wrzucamy na nie pokrojoną paprykę i por- przyprawiamy Vegetą i chili- wkładamy również gołąbki i podsmażamy je.

Podajemy gołąbki polane masełkiem i posypane smażonymi warzywami.

file1316896590



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...