URODA I ZDROWIE

Pory w sosie vinaigrette

18 lutego 2020, dodał: Redakcja

pory smazone

Składniki:
– 6 średnich porów
– 2 łyżki białego octu winnego
– 1 łyżka musztardy Dijon
– 1 łyżka wody
– 3/4 łyżeczki soli
– 1/2 szklanki oliwy z oliwek
– świeżo zmielony czarny pieprz
– 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
– 1 do 2 łyżeczek posiekanych świeżych liści estragonu (opcjonalnie)

Przygotowanie:
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić pory. Gotować do miękkości, od 7 do 10 min. Osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć na półmisek. Wymieszać ocet, musztardę, wodę i 3/4 łyżeczki soli w małej misce. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, ubijając, aby uzyskać gładki, nieco gęsty sos. Polać winegretem równomiernie po porach, posypać pietruszką i estragonem. Podawać natychmiast.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

rozstępy
Ja skorzystałam z zabiegu na rozstępy plus masaże w domu i mam skórę...
okropny cellulit
Ja się zgadzam z osobą wyżej - ja też wydałam kupę kasy nim...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Dobrze że ograniczono spotkania młodzieży, bo oni nic sobie nie robili z epidemii, sama...
Smog- problem dużych miast i nie ty…
Warto nosić maseczkę w takie dni, kiedy pyłów jest więcej...