URODA I ZDROWIE

Pory w sosie vinaigrette

18 lutego 2020, dodał: Redakcja

pory smazone

Składniki:
– 6 średnich porów
– 2 łyżki białego octu winnego
– 1 łyżka musztardy Dijon
– 1 łyżka wody
– 3/4 łyżeczki soli
– 1/2 szklanki oliwy z oliwek
– świeżo zmielony czarny pieprz
– 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
– 1 do 2 łyżeczek posiekanych świeżych liści estragonu (opcjonalnie)

Przygotowanie:
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić pory. Gotować do miękkości, od 7 do 10 min. Osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć na półmisek. Wymieszać ocet, musztardę, wodę i 3/4 łyżeczki soli w małej misce. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, ubijając, aby uzyskać gładki, nieco gęsty sos. Polać winegretem równomiernie po porach, posypać pietruszką i estragonem. Podawać natychmiast.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia kulturalne
jak się ktoś interesuje koncertami jest fajna apka going i można bilety na niej...
Żywienie psa
ja daję mojemu yorkowi suchą royal canin coś tam mini adult, na wagę...
róże miniaturki w domu ??
niestety ale róże nigdy w domu doniczkowe się nie trzyamją choćbym nie wiem...
Czyraki
laser na czyraki? maść ichtiolowa i tyle, posmarować na cały dzień zakleić jakimś gazikiem...