Pieczony dorsz

1 sierpnia 2012,
dodał: charmed
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 filety (płaty) dorsza,

5-6 młodych porów,
2 łyzki oliwy,
3-4 łyzki prawdziwego masła,
sól, pieprz, *opcjonalnie cytryna,

1. Każdy płat ryby pokroić (np. na 3 części). Na patelni rozgrzać oliwę, wyłożyć na nią rybę, ściąć białko z obu stron. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia. Białe części porów pokroić w cienkie półplasterki, poddusić na maśle; przełożyć do naczynia z rybą. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika 160 st.C. (termoobieg) na jakieś 15 minut.
2. Rybę przed podaniem można skropić sokiem z cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....