Pomidory faszerowane z tuńczykiem

5 września 2011, dodał: Larcenciel
Artykuł zewnętrzny

Potrzebne składniki

tuńczyk w oleju z puszki
4 pomidory
3 łodygi selera naciowego
cebula dymka
por
jajko ugotowane na twardo
łyżka mrożonego groszku
po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób wykonania
Por, seler i dymkę pokroić w jak najcieńsze plasterki, papryki w kostkę. Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 min, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować jeszcze 2 min. Odcedzić i ostudzić. Jajo posiekać, dodać do warzyw i wraz z majonezem dokładnie wymieszać. Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć sałatką, lekko wymieszać widelcem. Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go i dodać do sałatki. Połówki pomidorów napełnić doprawioną sałatką, ozdobić listkami selera naciowego…



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...