Pomidorowy kapuśniaczek

22 lutego 2012, dodał: bassienkawit
Artykuł zewnętrzny

składniki:

cebula, 5 dużych
kapusta pekińska, 1/3 duże kapusty
pomidory, 5 dużych
pomidorki cherry (niekoniecznie), 10szt
ziemniaki, 4 średnie szt
kostka rosołowa, drobiowa i warzywna
koncentrat pomidorowy ziołowy, 2 łyżki stołowe
sól czosnkowa, pieprz, sos tao tao pikantny, bazylia,

wykonanie:

1. 5 cebul (pokrojonych w kostke) zeszklić na oliwie z oliwek, potem dodać z 1/4 poszatkowanej kapusty pekińskiej, do tego pokrojone w  kosteczke pomidory, dusić, podlać wodą, czekać aż wszystko zmięknie.

2. Dolać wody, do takiej ilości ile chcemy mieć zupy w garnku. Dodać dwie kostki rosołowe (ja dałam rosół warzywny, rosół drobiowy – z wygody kostki, a raczej by zaoszczędzić czas). Poczekać do zagotowania, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy

3. Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać do zupy. Doprawić.

file1297022853



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...