Pomidorowa z Tampico

19 września 2013, dodał: ekolokalnie
Artykuł zewnętrzny

Pomidorowa z Tampico

Składniki

3 spore garście dość drobnego makaronu (u nas były dinozaury :) )
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 l passaty
1 duża cebula
mała zielona papryczka chilli (albo 1/2 dużej)
sok z 2 limonek
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
szczypta papryki wędzonej ostrej
1/3 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki kolendry mielonej
1/3 łyżeczki Garam Masala
1/3 łyżeczki kozieradki
sól, pieprz

Przygotowanie

Rozgrzać na patelni olej, dodać makaron i smażyć 10 minut, co chwila mieszając. W międzyczasie wstawić w garnku 1 l osolonej wody. Gdy makaron będzie gotowy przełożyć go do gotującej się wody, wraz z olejem na którym się podsmażał. Teraz można wlać passatę, pokroić drobno cebulę oraz papryczkę i dodać do garnka. Gotować około 15 minut, co jakiś czas mieszając, aby makaron nie przywarł do garnka. Po tym dodać przyprawy i sok z limonek, gotować jeszcze 5-10 minut.

Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl

Pomidorowa z Tampico

Pomidorowa z Tampico



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D