Pomidorowa na skrzydłach

1 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

*  marchewka 2 szt.
* pietruszka 1 szt.
* liść laurowy 2 szt.
* lubczyk liście 2 szt.
* ziemniaki 6 szt.
* sól do smaku
* pieprz czarny ziarnisty 4 szt.
* seler 2 dag
* skrzydło indycze 1 szt.
* cebula 1/2 szt.
* woda 1,5 litra
* śmietana wg gustu
* koncentrat pomidorowy 190 gram
* natka pietruszki 1 łyżka
* cukier do smaku

Skrzydło myjemy obcinamy lotkę gotujemy z warzywami. Warzywa czyścimy, myjemy. Kroimy na plasterki dodajemy do wywaru. Dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, cebulę solimy do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy posiekany lub suchy lubczyk. Wlewamy koncentrat pomidorowy. Zupę gotujemy jeszcze chwilkę, zaprawiamy śmietaną, posypujemy zieloną natką jak kto woli. Doprawiamy do smaku cukrem.

file1267459509



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.