Polewa czekoladowa – do ciast i deserów różnych

3 stycznia 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 margaryny

2 łyżki mleka

1/2 szklanki cukru

2 łyżki kakao

Jak margaryna rozpuści się w rondelku dorzucamy pozostałe składniki i intensywnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do przestudzenia, jak polewa trochę zgęstnieje możemy dekorować ciasto.

Polewa nie zasycha na cieście tak do końca dzięki czemu ładnie się błyszczy, nie kruszy się, jest aksamitna w smaku.

file1262516421



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....