Polewa czekoladowa – do ciast i deserów różnych

3 stycznia 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 margaryny

2 łyżki mleka

1/2 szklanki cukru

2 łyżki kakao

Jak margaryna rozpuści się w rondelku dorzucamy pozostałe składniki i intensywnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do przestudzenia, jak polewa trochę zgęstnieje możemy dekorować ciasto.

Polewa nie zasycha na cieście tak do końca dzięki czemu ładnie się błyszczy, nie kruszy się, jest aksamitna w smaku.

file1262516421



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....