Ciasto czekoladowo-piernikowe

3 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki oleju
2 łyżki powideł najlepiej śliwkowych albo jakiś inny dżem
2 łyżki kakao
łyżka proszku do pieczenia
łyżka sody
łyżka cynamonu

łyżka przyprawy do piernika

orzechy włoskie

Wszystkie składniki (poza orzechami) zmiksować dokładnie aż powstanie jednolita masa. Na koniec dorzucić orzechy i przemieszać. Prodiż wysmarować margaryną i wylać ciasto, piec 30-40 minut, po pół godziny sprawdzić najlepiej wykałaczką czy już się upiekło.

Jak trochę przestygnie polać polewą czekoladową i posypać resztą orzechów.

file1262516261



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz