Polędwiczki w serze kozim z żurawiną

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 polędwiczki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 opakowanie twarogu koziego śniadaniowego
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny

Przygotowanie:

1. Polędwiczki nacięte nożem, przyprawiamy i lekko podsmażamy na patelni

2. Zapiekamy w piekarniku przez 40 minut w 160 stopniach C, z termoobiegiem

3. Wyłączamy piekarnik, na polędwiczki nakładamy ser i żurawinę

4. Trzymamy 4-5 minut w ciepłym piekarniku

5. Podajemy z jedną z sałatek

file1426879339

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”