Polędwiczki w serze kozim z żurawiną
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 2 polędwiczki
- sól i pieprz do smaku
- 1 opakowanie twarogu koziego śniadaniowego
- 2 łyżki konfitury z żurawiny
Przygotowanie:
1. Polędwiczki nacięte nożem, przyprawiamy i lekko podsmażamy na patelni
2. Zapiekamy w piekarniku przez 40 minut w 160 stopniach C, z termoobiegiem
3. Wyłączamy piekarnik, na polędwiczki nakładamy ser i żurawinę
4. Trzymamy 4-5 minut w ciepłym piekarniku
5. Podajemy z jedną z sałatek
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”