Polędwiczki indycze po turecku

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Polędwiczki indycze po turecku

Składniki marynaty:
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1/4 szklanki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego czosnku
1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu

Pozostałe składniki:
2 polędwiczki z piersi indyka
1 średni bakłażan
1 zielony lub żółty kabaczek
3 pomidory, przecięte na pół

Przygotowanie:
Marynata: Wymieszać składniki w misce. 6 łyżek stołowych marynaty i indyka umieścić w dużej torbie lub misce. Przechowywać w lodówce 45 min. Bakłażana i kabaczka przeciąć na grube plastry (wzdłuż). Ruszt owinąć folią aluminiową i pokropić oliwą. Umieść indyka na grillu. Grillować 7 do 9 min. na 1 stronie. Bakłażana i kabaczka grillować przez 4 min. na 1 stronie a pomidory 2 min. (aby nie były zbyt miękkie). Zdjąć warzywa, pokroić i wrzucić delikatnie do pozostawionej marynaty. Indyka podawać w plastrach z warzywami w sosie.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...