Polędwiczki indycze po turecku

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Polędwiczki indycze po turecku

Składniki marynaty:
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1/4 szklanki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego czosnku
1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu

Pozostałe składniki:
2 polędwiczki z piersi indyka
1 średni bakłażan
1 zielony lub żółty kabaczek
3 pomidory, przecięte na pół

Przygotowanie:
Marynata: Wymieszać składniki w misce. 6 łyżek stołowych marynaty i indyka umieścić w dużej torbie lub misce. Przechowywać w lodówce 45 min. Bakłażana i kabaczka przeciąć na grube plastry (wzdłuż). Ruszt owinąć folią aluminiową i pokropić oliwą. Umieść indyka na grillu. Grillować 7 do 9 min. na 1 stronie. Bakłażana i kabaczka grillować przez 4 min. na 1 stronie a pomidory 2 min. (aby nie były zbyt miękkie). Zdjąć warzywa, pokroić i wrzucić delikatnie do pozostawionej marynaty. Indyka podawać w plastrach z warzywami w sosie.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...