Polędwiczka wieprzowa w cieście

18 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut

Niezbędne produkty:

  • 400 g polędwiczek wieprzowych
  • 5 łyżek panierki do tempury (produkt gotowy)
  • 2-3 łyżki majonezu light
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z limonki
  • olej do smażenia9 poledwiczki wieprzowe
  • woda

Produkty Kamis:

  • 4 łyżki Ketchupu łagodnego
  • Pieprz kolorowy
  • Sól morska w młynku
  • Rozmaryn

Polędwiczkę pokroić na cienkie plastry, oprószyć rozmarynem, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Panierkę wymieszać z wodą tak, aby uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Plastry polędwiczek maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju.
Sos: Majonez, jogurt, ketchup połączyć, dokładnie wymieszać, dodać miętę, doprawić do smaku solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Przebarwienia
Ja próbowałam soku z ogórka, trochę przebrwienia zbielały.
Galeria Przymorze
Ja lubię sobie pochodzić i popatrzeć, co jest ładnego, a potem szukam tego...
Jak pielęgnować monstery?
Zmarnowałam 3 małe monsterki, chyba za bardzo podlewałam... Nie dało się ich uratować.
Płacz w dniu ślubu
Jeśli facet już przed ślubem doprowadza was do płaczu, to nie bierzcie z...