Polędwiczka wieprzowa w cieście
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut
Niezbędne produkty:
- 400 g polędwiczek wieprzowych
- 5 łyżek panierki do tempury (produkt gotowy)
- 2-3 łyżki majonezu light
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 2 łyżki soku z limonki
- olej do smażenia
- woda
Produkty Kamis:
- 4 łyżki Ketchupu łagodnego
- Pieprz kolorowy
- Sól morska w młynku
- Rozmaryn
Polędwiczkę pokroić na cienkie plastry, oprószyć rozmarynem, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Panierkę wymieszać z wodą tak, aby uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Plastry polędwiczek maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju.
Sos: Majonez, jogurt, ketchup połączyć, dokładnie wymieszać, dodać miętę, doprawić do smaku solą i pieprzem.