Polędwica z pieprzem i cebulką

13 marca 2012,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Może być wieprzowa lub wołowa – wedle uznania

składniki:

– wołowa lub wieprzowa polędwica około 50 dag

– pieprz w ziarnach

– estragon

– sól czosnkowa

– cebula

– 1/2 szklanki wina czerwonego

Polędwicę rozbić tłuczkiem do mięsa i obtoczyć w przyprawach oraz pieprzem w ziarnach, odstawić na godzine do lodówki. Usmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony, dodać cebulkę posiekaną w piórka, podlać winem i dusić do wyparowania płynu. Podawać z ryżem lub puree.

file1267448824



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....