Polędwica z pieprzem i cebulką

13 marca 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Może być wieprzowa lub wołowa – wedle uznania

składniki:

– wołowa lub wieprzowa polędwica około 50 dag

– pieprz w ziarnach

– estragon

– sól czosnkowa

– cebula

– 1/2 szklanki wina czerwonego

Polędwicę rozbić tłuczkiem do mięsa i obtoczyć w przyprawach oraz pieprzem w ziarnach, odstawić na godzine do lodówki. Usmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony, dodać cebulkę posiekaną w piórka, podlać winem i dusić do wyparowania płynu. Podawać z ryżem lub puree.

file1267448824



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...