Polędwica z pieprzem i cebulką

13 marca 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Może być wieprzowa lub wołowa – wedle uznania

składniki:

– wołowa lub wieprzowa polędwica około 50 dag

– pieprz w ziarnach

– estragon

– sól czosnkowa

– cebula

– 1/2 szklanki wina czerwonego

Polędwicę rozbić tłuczkiem do mięsa i obtoczyć w przyprawach oraz pieprzem w ziarnach, odstawić na godzine do lodówki. Usmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony, dodać cebulkę posiekaną w piórka, podlać winem i dusić do wyparowania płynu. Podawać z ryżem lub puree.

file1267448824



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...