Podsmażana kartoflanka na wędzonce

5 października 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaki duże 3 kg
  • cebula 2 szt
  • boczek wędzony 1/2 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • jelita wieprzowe 4 – 5 m
  • pieprz 1 łyżeczka
  • vegeta 2 łyżki

Boczek wędzony pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą, dodać posiekany czosnek. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 10 –  15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Podawać z grzybkami marynowanymi lub dowolną surówką.

file1286275068



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...