Podsmażana kartoflanka na wędzonce

5 października 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaki duże 3 kg
  • cebula 2 szt
  • boczek wędzony 1/2 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • jelita wieprzowe 4 – 5 m
  • pieprz 1 łyżeczka
  • vegeta 2 łyżki

Boczek wędzony pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą, dodać posiekany czosnek. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 10 –  15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Podawać z grzybkami marynowanymi lub dowolną surówką.

file1286275068



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...