Podsmażana kartoflanka na wędzonce

5 października 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaki duże 3 kg
  • cebula 2 szt
  • boczek wędzony 1/2 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • jelita wieprzowe 4 – 5 m
  • pieprz 1 łyżeczka
  • vegeta 2 łyżki

Boczek wędzony pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą, dodać posiekany czosnek. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 10 –  15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Podawać z grzybkami marynowanymi lub dowolną surówką.

file1286275068



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...