Ogórki po żydowsku z selerem i pietruszką

7 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ogórki 2 kg
koper
zielona pietruszka
liście selera
cebula
marchew
zalewa:
5 szkl wody
1 szkl octu
1 szkl cukry
płaska łyżka soli


Ogórki mogą być w całości jak są małe. Włożyć do słoika dodać gałązkę kopru, szczyptę zielonej pietruszki, szczyptę ziela selera, 2 krążek cebuli i 3 krążki marchwi. Zagotować zalewę i zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.

file1265573513



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...