Pljeskavica

11 maja 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki

500 g wieprzowiny,
500 g mielonej cielęciny lub baraniny,
250 g cebuli,
mała ostra papryka chilli lub 1-2 kostki ostrej papryki knorr,
sól, pieprz

Papryczkę chilii drobno siekamy albo kruszymy. Cebulę tarkuję na tarce.

Mięso mielone mielimy w maszynce z papryką oraz cebulą a także z solą i pieprzem. – najlepiej 2 razy – wtedy składniki lepiej się wymieszają. Dokładnie wyrabiamy mięso i zostawiamy na noc.

Formujemy OWALNE, płaskie placki i układamy na ruszt – najlepiej na tackę.

Podajemy z pieczywem grillowanym  oraz drobno posiekaną cebulą

Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.