Placuszki z fasoli z pastą z awokado

11 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka soczewicy

1 awokado

200 g serka twarogowego

4 łyżki bułki tartej

1 jajko

1 czerwona cebula

1 ząbek czosnku

1 małe chili

sok z 1/2 limonki

natka pietruszki

świeża kolendra

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka

  • fasolę i soczewicę odsączamy,  miksujemy,
  • cebulę, czosnek i chili drobno kroimy, podsmażamy,
  • dodajemy do masy fasolowej, mieszamy
  • dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę i gałkę muszkatołową, mieszamy,
  • z masy formujemy placuszki, panierujemy w pozostałej bułce i smażymy,
  • awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy,
  • rozgniatamy widelcem, dodajemy serek, posiekaną natkę pietruszki, kolendrę, sól, pieprz i sok z limonki, mieszamy,
  • placuszki podajemy z pastą z awokado

file1268297751