Placuszki z 3 rodzajów płatków
Artykuł zewnętrzny
Dieta to nie tylko wyrzeczenia – można pozwolić sobie na odrobinę słodyczy, jeśli w potrawie przeważają zdrowe, dietetyczne produkty. Ja polecam pyszne placuszki:)
Składniki:
po 2 łyżki płatków jęczmiennych, orkiszowych, jaglanych i owsianych
2 łyżki mąki razowej
70 ml.mleka 1,5%
6 jajek przepiórczych
3 łyżki oliwy z oliwek
gorzka czekolada
Przygotowanie:
Do miski wsypać płatki, dodać mąkę i mleko. mieszać do uzyskania gęstej konsystencji. Wbić jajka i wymieszać masę łyżką. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podawać ciepłe, można posypać startą gorzką czekoladą lub dodać ją w postaci wiórków przed usmażeniem – do ciasta.