Placuszki kapuściano-marchewkowe z anyżem

14 października 2012,
dodał: magnolia0joaska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 700g białej kapusty

  • 250g marchewki

  • sól

  • 3 jajka

  • natka pietruszki

  • 1 gwiazdka anyżu

  • mąka

Kapustę cienko poszatkować i obficie posypać solą – wgnieść sól w kapustę; odstawić, aż zmięknie.

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Kapustę opłukać, porządnie wycisnąć.

Dodać marchewkę, jajka, natkę oraz zmielony anyż – wymieszać

Dosypać ok. 2 łyżki mąki – mieszanka konsystencją powinna przypominać placki ziemniaczane (jeśli jest zbyt rzadkie, dodać mąkę)

Smażyć na oliwie z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe (w razie potrzeby, można podgrzać w piekarniku)

Smacznego!

file1350250911



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....