Placuszki kapuściano-marchewkowe z anyżem

14 października 2012,
dodał: magnolia0joaska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 700g białej kapusty

  • 250g marchewki

  • sól

  • 3 jajka

  • natka pietruszki

  • 1 gwiazdka anyżu

  • mąka

Kapustę cienko poszatkować i obficie posypać solą – wgnieść sól w kapustę; odstawić, aż zmięknie.

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Kapustę opłukać, porządnie wycisnąć.

Dodać marchewkę, jajka, natkę oraz zmielony anyż – wymieszać

Dosypać ok. 2 łyżki mąki – mieszanka konsystencją powinna przypominać placki ziemniaczane (jeśli jest zbyt rzadkie, dodać mąkę)

Smażyć na oliwie z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe (w razie potrzeby, można podgrzać w piekarniku)

Smacznego!

file1350250911



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...