Placki ziemniaczano-serowe

31 marca 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

20 dag twarożku

3 łyżki mąki

3 jajka

15 dag drobno startego ementalera

75 dag ziemniaków

1 cebula

3 łyżki śmietany

3łyżki natki pietruszki

sól,pieprz,

olej

Wymieszać twarożek z mąką, jajkami i serem.

Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na grubej tarce, dobrze odcisnąć i wymieszać z masą serową. Cebulę drobno posiekać. Połączyć ze śmietaną, natką i cebulą. Ciasto doprawić solą i pieprzem.

Podgrzać olej na patelni. Wykładać łyżką ciasto na patelnię i cienko rozsmarowywać. Smażyć placki z każdej strony. Odstawić w ciepłe miejsce.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz