Placki ziemniaczane z cukinią

19 marca 2011,
dodał: Truskaweczkakasi
Artykuł zewnętrzny

składniki:

25 dag  surowych startych ziemniaków i 25dag startej na drobnej tarce cukinii

2 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki otrąb pszenne oraz 1 łyżkę mąki kukurydzianej ( lub mąki pszennej)

2łyżki twarogu wiejskiego

2 jajka

2 łyżki posiekanego koperku,  2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól,pieprz,

szczyptę ostrej mielonej papryki

dwa ząbki czosnku ( przecisnąć przez praskę)

olej, oliwa do smażenia

Ziemniaki i cukinię ( obrać i zetrzeć na tarce) połączyć odcisnąć sok, dodać jajka i pozostałe składniki wymieszać  najlepiej blenderem formować placuszki i smażyć na patelni wcześniej natłuszczonej oliwą i rozgrzanej. Placuszki są bardzo pyszne i delikatne, samo zdrowie idealne dla dzieci..



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.