Placek po zbójnicku

7 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane (jeśli ktoś nie wie, jak się je robi, przepis na placki ziemniaczane w „moich przepisach”) smażymy większy placek. 0,70 dag mięsa gulaszowego, np. łopatka, płuczemy kroimy na kawałki, smażymy na tłuszczu. Dodajemy 1 cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym lub świerzym z praski. Dodajemy szklankę wody, gotujemy. Zagęszczamy śmietaną. Na upieczony placek nalewamy sos z gulaszem.

file1265574719



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.