Placek po zbójnicku

7 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane (jeśli ktoś nie wie, jak się je robi, przepis na placki ziemniaczane w „moich przepisach”) smażymy większy placek. 0,70 dag mięsa gulaszowego, np. łopatka, płuczemy kroimy na kawałki, smażymy na tłuszczu. Dodajemy 1 cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym lub świerzym z praski. Dodajemy szklankę wody, gotujemy. Zagęszczamy śmietaną. Na upieczony placek nalewamy sos z gulaszem.

file1265574719



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.