Pita z rukolą i sałatką

19 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pita z rukolą i sałatką
Składniki:
4 regularnej wielkości placki pita
1/2 szklanki palonej czerwonej papryki
30 dag odtłuszczonego sera mozzarella
8 plastrów cebuli
nonstick spray lub oliwa
1 opakowanie sałatki z rukoli
1 duży pomidor, pokrojony w kliny
3 łyżki tłuszczu (vinaigrette)
Przygotowanie:
Każdy placek pita przeciąć na pół. Na jednej połówce ułożyć 2 łyżki pesto, 1/4 papryki i 1/2 szklanki sera. Przykryć drugą połową pita, gładką stroną. Lekko skropić oliwą, podobnie pokropić plastry cebuli. Grillować 4 do 5 min., obracając raz lub dwa razy, aż ser się stopi, a plastry cebuli lekko się zwęglą. Wymieszać rukolę z pomidorami, dodać grillowaną cebulę. Sałatkę podawać z pita (panini).



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...