Pita z rukolą i sałatką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 regularnej wielkości placki pita
1/2 szklanki palonej czerwonej papryki
30 dag odtłuszczonego sera mozzarella
8 plastrów cebuli
nonstick spray lub oliwa
1 opakowanie sałatki z rukoli
1 duży pomidor, pokrojony w kliny
3 łyżki tłuszczu (vinaigrette)
4 regularnej wielkości placki pita
1/2 szklanki palonej czerwonej papryki
30 dag odtłuszczonego sera mozzarella
8 plastrów cebuli
nonstick spray lub oliwa
1 opakowanie sałatki z rukoli
1 duży pomidor, pokrojony w kliny
3 łyżki tłuszczu (vinaigrette)
Przygotowanie:
Każdy placek pita przeciąć na pół. Na jednej połówce ułożyć 2 łyżki pesto, 1/4 papryki i 1/2 szklanki sera. Przykryć drugą połową pita, gładką stroną. Lekko skropić oliwą, podobnie pokropić plastry cebuli. Grillować 4 do 5 min., obracając raz lub dwa razy, aż ser się stopi, a plastry cebuli lekko się zwęglą. Wymieszać rukolę z pomidorami, dodać grillowaną cebulę. Sałatkę podawać z pita (panini).
Każdy placek pita przeciąć na pół. Na jednej połówce ułożyć 2 łyżki pesto, 1/4 papryki i 1/2 szklanki sera. Przykryć drugą połową pita, gładką stroną. Lekko skropić oliwą, podobnie pokropić plastry cebuli. Grillować 4 do 5 min., obracając raz lub dwa razy, aż ser się stopi, a plastry cebuli lekko się zwęglą. Wymieszać rukolę z pomidorami, dodać grillowaną cebulę. Sałatkę podawać z pita (panini).