Pita z rukolą i sałatką

19 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pita z rukolą i sałatką
Składniki:
4 regularnej wielkości placki pita
1/2 szklanki palonej czerwonej papryki
30 dag odtłuszczonego sera mozzarella
8 plastrów cebuli
nonstick spray lub oliwa
1 opakowanie sałatki z rukoli
1 duży pomidor, pokrojony w kliny
3 łyżki tłuszczu (vinaigrette)
Przygotowanie:
Każdy placek pita przeciąć na pół. Na jednej połówce ułożyć 2 łyżki pesto, 1/4 papryki i 1/2 szklanki sera. Przykryć drugą połową pita, gładką stroną. Lekko skropić oliwą, podobnie pokropić plastry cebuli. Grillować 4 do 5 min., obracając raz lub dwa razy, aż ser się stopi, a plastry cebuli lekko się zwęglą. Wymieszać rukolę z pomidorami, dodać grillowaną cebulę. Sałatkę podawać z pita (panini).



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...