Pikle z mieszanych warzyw

27 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1/2 kalafiora
  • 2 strąki papryki
  • 50 dag ogórków
  • 1 szkl. octu
  • 1 szkl. wody
  • sól, pieprz
  • cukier
  • ziele angielskie
  • gorczyca

Wykonanie:

Paprykę oczyścić paprykę z gniazd, pokroić w paski.Kalafior oczyścić, umyć podzielić na różyczki, wrzucić na chwilę do osolonego wrzątku.
Ogórki i marchewkę umyć, pokroić , następnie wrzucić do wrzątku, odcedzić.
Z octu, wody i przypraw ugotować zalewę, ostudzoną zalać warzywa ułożone w słoikach, słoje zamknąć i odstawić.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...