Pikle z mieszanych warzyw

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1/2 kalafiora
  • 2 strąki papryki
  • 50 dag ogórków
  • 1 szkl. octu
  • 1 szkl. wody
  • sól, pieprz
  • cukier
  • ziele angielskie
  • gorczyca

Wykonanie:

Paprykę oczyścić paprykę z gniazd, pokroić w paski.Kalafior oczyścić, umyć podzielić na różyczki, wrzucić na chwilę do osolonego wrzątku.
Ogórki i marchewkę umyć, pokroić , następnie wrzucić do wrzątku, odcedzić.
Z octu, wody i przypraw ugotować zalewę, ostudzoną zalać warzywa ułożone w słoikach, słoje zamknąć i odstawić.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...