Pikantny omlet meksykański

15 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 dymki
papryka jalapeno lub zwykła zielona
10 pomidorów koktajlowych
pętko pikantnej kiełbasy lub chorizo
100 gram fasoli z puszki
100 gram warzyw konserwowanych np. kukurydza i groszek
8 jaj
100 ml śmietany
sól, pieprz, papryka
olej

Dymki posiekać, paprykę pokroić na drobne kawałki, pomidorki przepołowić. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Fasole i konserwowane warzywa osączyć na sitku. Jaja wbić do miseczki, dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, roztrzepać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, paprykę, kiełbasę, wlać masę jajeczną. Patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, kiedy jaja zaczną się ścinać rozłożyć na nich fasolę, groszek, kukurydze i pomidorki, wstawić z powrotem do piekarnika, aż omlet nabierze złotego koloru. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....