Pikantny omlet meksykański

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 dymki
papryka jalapeno lub zwykła zielona
10 pomidorów koktajlowych
pętko pikantnej kiełbasy lub chorizo
100 gram fasoli z puszki
100 gram warzyw konserwowanych np. kukurydza i groszek
8 jaj
100 ml śmietany
sól, pieprz, papryka
olej

Dymki posiekać, paprykę pokroić na drobne kawałki, pomidorki przepołowić. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Fasole i konserwowane warzywa osączyć na sitku. Jaja wbić do miseczki, dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, roztrzepać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, paprykę, kiełbasę, wlać masę jajeczną. Patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, kiedy jaja zaczną się ścinać rozłożyć na nich fasolę, groszek, kukurydze i pomidorki, wstawić z powrotem do piekarnika, aż omlet nabierze złotego koloru. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...