Pikantne kotleciki z grilla

10 maja 2017, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pęczek natki pietruszki

skórka otarta z połówki cytryny

2 papryczki chilli

2 ząbki czosnku

łyżeczka ziaren kminu rzymskiego

sól pieprz

 Przygotowanie:

Natkę posiekać, papryczki i czosnek  pokroić w drobną kosteczkę, kmin utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki wyrobić dokładnie ręką. Formować małe podłużne kotleciki. Piec na grillu ok 15 minut.

Kotleciki można podawać z zarumienioną pitą i warzywami z grilla ( bakłażan, papryka, cebula, dymka). Dobrze też pasuje sos typu tzatziki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...