Pikantne guacamole
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 4 dojrzałe avocado
– 2-3 ząbki czosnku
– 1-2 łyżek oliwy z oliwek
– 1/2 papryczki chili
– 1/2 pęczka świeżej kolendry
– 1 czerwona cebula
– sok z połowy limonki
– TABASCO® Habanero
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Avocado przekroić na pół. Usunąć pestki. Delikatnie wyjąć miąższ łyżeczką, pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Do avocado dodać pokrojoną cebulę, roztarty czosnek, drobno pokrojoną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszać. Dodać oliwę z oliwy i sok z limonki. Wszystko do smaku przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Habanero.