Pikantna zupa pomidorowa z serem

1 kwietnia 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kawałek kurczaka
– włoszczyzna
– łyżka masła
– łyżka mąki
– 4 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz, papryka
– 2 łyżki octu balsamicznego
– opakowanie makaronu ulubionego lub ryż
– starty żółty ser

Mięso i włoszczyznę zalać 2 litrami zimnej wody i gotować przez godzinę. Na patelni rozgrzać masło, w małej ilości zimnej wody wymieszać koncentrat pomidorowy z mąką i wlać na patelnię z rozgrzanym masłem. Chwilkę podgrzewać mieszając. Do garnka z mięsem wlać koncentrat z patelni. Gorącą zupę podawać z makaronem i serem, skropić każdą porcję octem balsamicznym



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...