Pikantna zupa chili

18 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

z

1 kg. mięsa mielonego

puszka czerwonej fasoli

3 ząbki czosnku

2 czerwone papryki

1 papryczka chili

puszka kukurydzy

1 puszka pomidorów krojonych

litr bulionu

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 cebula

1 pomidor

2 łyżeczki tabasco

pieprz

sól

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić na oleju. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Chili również pokroić na kawałki. Do zeszklonej cebuli dodać mięso, pokrojoną paprykę i chili.  Podsmażać na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy i mieszając podgrzewać dalej. Bulion zagotować w garnku i dodać do niego mięso z warzywami. Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do zupy. Pomidora obrać ze skórki,pokroić i dodać do zupy.Doprawić do smaku pieprzem ,solą i tabasco. Gotować ok. 20 minut.

 

fot: redakcja