Pikantna zupa chili

18 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

z

1 kg. mięsa mielonego

puszka czerwonej fasoli

3 ząbki czosnku

2 czerwone papryki

1 papryczka chili

puszka kukurydzy

1 puszka pomidorów krojonych

litr bulionu

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 cebula

1 pomidor

2 łyżeczki tabasco

pieprz

sól

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić na oleju. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Chili również pokroić na kawałki. Do zeszklonej cebuli dodać mięso, pokrojoną paprykę i chili.  Podsmażać na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy i mieszając podgrzewać dalej. Bulion zagotować w garnku i dodać do niego mięso z warzywami. Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do zupy. Pomidora obrać ze skórki,pokroić i dodać do zupy.Doprawić do smaku pieprzem ,solą i tabasco. Gotować ok. 20 minut.

 

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...