Piersi z kurczaka po jamajsku

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane piersi z kurczaka po jamajsku
Składniki:
1 osełka niesolonego masła
2 ząbki czosnku, posiekane
8 łyżeczek plus 2 łyżki chilli w proszku
2 łyżki miodu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
4 piersi z kurczaka
2 łyżki plus 2 łyżeczki kminku mielonego
8 łyżeczek oleju rzepakowego
½ szklanki śmietany kremówki
¼ szklanki posiekanej natki pietruszki, plus kilka całych liści
1 szklanka rozdrobnionego sera pleśniowego
Przygotowanie:
Roztopić masło w garnku, na średnim ogniu. Dodać czosnek i gotować przez 1 min. Dodać 2 łyżki chilli i gotować przez 10 sek. Dodać miód, doprawić solą i pieprzem. Odłożyć około ¼ szklanki sosu do ozdoby. Posmarować każdą stronę piersi kurczaka 1 łyżeczką chilli, kminkiem, solą i pieprzem. Pokropić olejem rzepakowym. Grillować na średnim ogniu, aż mięso się ładnie zarumieni. Polewać kurczaka sosem i grillować jeszcze ok. 5 min. Wymieszać śmietanę z pietruszką i serem i doprawić solą i pieprzem. Na każdy kawałek kurczaka położyć łyżkę sosu z sera pleśniowego. Pokropić odłożonym sosem czosnkowym. Udekorować pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...