Pierś z kurczaka w panierce kukurydziano-migdałowej
Artykuł zewnętrzny
Kotlet smakuje wyśmienicie.
- 1 pierś z kurczaka duża
- sól
- pieprz
- płatki kukurydziane corn flakes
- 4 łyżki mielonych migdałów
- 2 jajka
- mąka do panierki
- 1 łyżka masła roślinnego
- olej do smażenia
Pierś z kurczaka umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem ,pokroić na porcję,delikatnie rozbić.Każdy kotlet posolić, posypać pieprzem,obtoczyć w mące jajku ,nastepnie w panierce z płatków kukurydzianych,wymieszanych z mielonymi migdałami.Wlać olej na patelnie,dodać masło roślinne,smażyć piersi na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor dwukrotnie przewracając,żeby się dobrze dopiekły.wymieszać z olejem,
Smacznego