Pierś z kaczki w pomarańczach

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 piersi z kaczki ze skórą
3 pomarańcze
2 łyżki masła
łyżka oleju
gałązka rozmarynu
sól, pieprz

Pomarańcze wyszorować, z jednej wycisnąć sok, dwie pokroić na plastry. Piersi z kaczki umyć, naciąć skórę w kilku miejscach, natrzeć solą i pieprzem. Polać sokiem z pomarańczy odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić gałązkę rozmarynu, ułożyć filety skórą do dołu i usmażyć na rumiano. Przewrócić na drugą stronę. Podsmażone filety przełożyć na blachę, ułożyć na nich kilka plastrów pomarańczy i piec około 10 minut w temp. 240 stopni C (filet ma być lekko krwisty). Wyjąć mięso z piecyka, zostawić na kilka minut aby odpoczęło, pokroić w plastry i ułożyć na plastrach pomarańczy.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...