Pierś z kaczki w pomarańczach

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 piersi z kaczki ze skórą
3 pomarańcze
2 łyżki masła
łyżka oleju
gałązka rozmarynu
sól, pieprz

Pomarańcze wyszorować, z jednej wycisnąć sok, dwie pokroić na plastry. Piersi z kaczki umyć, naciąć skórę w kilku miejscach, natrzeć solą i pieprzem. Polać sokiem z pomarańczy odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić gałązkę rozmarynu, ułożyć filety skórą do dołu i usmażyć na rumiano. Przewrócić na drugą stronę. Podsmażone filety przełożyć na blachę, ułożyć na nich kilka plastrów pomarańczy i piec około 10 minut w temp. 240 stopni C (filet ma być lekko krwisty). Wyjąć mięso z piecyka, zostawić na kilka minut aby odpoczęło, pokroić w plastry i ułożyć na plastrach pomarańczy.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.